De werkzaamheden van een loodgieter

In het verleden hield een loodgieter zich voornamelijk bezig met het gieten van lood. Vandaag is de dag is het takenpakket van een loodgieter flink uitgebreid. Zo lost een loodgieter lekkages aan waterleidingen op én installeert het CV-ketels. In dit artikel gaan we kijken waar een loodgieter zich allemaal mee bezig houdt.

Na de tweede wereld oorlog waren de loodgieters hard nodig. De kapotte huizen moesten gerepareerd worden; waardoor het takenpakket van een loodgieter ineens een stuk groter werd. Bij deze de werkzaamheden waar een loodgieter zich vandaag de dag mee bezig houdt:

  • Het oplossen van lekkages
  • Het repareren van kapotte CV-ketels
  • Het oplossen van verstoppingen
  • Het aanleggen van waterleidingen, sanitair en keuken

Het oplossen van een lekkage

Een lekkage kan op veel verschillende plekken voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de waterleidingen, het dak of bijvoorbeeld de toilet. In sommige gevallen is een lekkage zelf op te lossen, maar bij grotere lekkages is het altijd beter om contact op te nemen met een loodgieter. Hij kijkt samen met jou waar het probleem vandaan komt en neemt preventieve maatregelingen.

Heb je last van waterschade? Een loodgieter helpt je graag met het opruimen van de rommel en het herstellen van de schade. Met name bij grote waterschades is het handig om een loodgieter in te schakelen.

Het repareren van een kapotte CV-ketel

Niemand zit te wachten op een kapotte CV-ketel. Tijdelijk heb je geen warm water en een verwarming die niet werkt. Met name in de winter kan dit erg onprettig zijn. De loodgieter houdt zich bezig met het installeren, onderhouden en repareren van de CV-ketels.

Ben je van plan een nieuwe CV-ketel aan te schaffen? Dan kun je ook voor advies bij een loodgieter terecht. De meeste loodgieters volgens bijscholingscursussen, zodat ze op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van CV-ketels.

Het oplossen van verstoppingen

Heb je te maken met een verstopping? Dat is alles behalve prettig. Je kunt het sanitair of de waterleidingen tijdelijk niet gebruiken en daarnaast veroorzaakt een verstopping ook vaak een stankoverlast. Over het algemeen zijn kleine verstoppingen prima op te lossen, maar zal je voor grote verstoppingen toch een loodgieter moeten raadplegen.

Het aanleggen van waterleidingen, sanitair en keuken

In der loop der jaren zie je ook steeds meer loodgieters zich bezighouden met het aanleggen van waterleidingen, sanitair en keukens. De meeste loodgieters weten als geen ander hoe ze dit moeten aanpakken; waardoor je zeker weet dat het werk goed gebeurt en dat je er nog jaren mee vooruit kan. Wanneer je een loodgieter de badkamer, toilet of keuken laat aanleggen, kun je hem ook makkelijker inschakelen bij problemen.

De meeste dorpen en steden beschikken wel over een loodgieter. Het beste kun je Google gebruiken om een geschikte loodgieter te vinden. Daarnaast is het aan te raden om familie en vrienden te vragen over eerdere ervaringen met loodgieters. Misschien dat zij jou de juiste tip kunnen geven. Bekijk altijd goed de website van de loodgieter. De meesten leveren goed werk; maar je hebt er altijd een paar rotte appels bij zitten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *