De tablet als cultuur icoon

Door de introductie van de tablet door Apple in 2010 is een trend gezet. Apple heeft zijn producten nooit neergezet als het beste van wat er op de markt te koop was maar als iets wat je gewoon moet hebben omdat je anders er niet bij hoort. Apple heeft ook altijd vastgehouden aan deze stelling. Na het gedwongen vertrek van Steve Jobs had men de ervaring dat de verkopen ernstig onderuit gingen omdat men veel commerciƫler is gaan denken. Na de terugkeer van Jobs is de oude gedachte weer opgepakt. Mede daardoor is de IPad ook een groot succes geworden (zie hier een overzicht van tablets die je kan kopen). Of het ook nog het beste is wat er op de markt te krijgen is zal ik niet beweren maar het is zeker nog het duurste. Niettemin kun je over kwaliteit twisten maar de IPad in zijn eerste uitvoering was zijn tijd ver vooruit. De achterstand werd deels ingelopen door de concurrentie maar ook daardoor is er veel kwalitatief mindere handel op de markt gekomen.

De techniek

Apple had gezocht naar een uitvoering die licht, dun en ook makkelijk handelbaar was. Daarvoor moest men niet alleen componenten ontwikkelen maar ook een besturingssysteem dat daarmee kon werken. Apple ontwikkelde iOS als besturingssysteem. Later volgde Google met Android en Microsoft met Windows 8.1. De door Apple ontwikkelde systemen werken ook alleen op Apple apparatuur. Dat maakt ook dat Android wel het meest gebruikte besturingssysteem is geworden. Veel van de tablets gebruiken dat maar ook veel van de smartphones hebben Android als besturingssysteem (voor een overzicht aan tablet aanbiedingen klik hier). Uitgangspunt was dat een besturingssysteem een gebruiksvriendelijkheid moest hebben waardoor de gebruikers ook juist daarvoor kozen. Android is een goed systeem maar haalt niet de mogelijkheden die iOS behaald. Niet getreurd echter voor de gemiddelde gebruiker want daarvoor is Android ruim voldoende.

Aanpassing van mogelijkheden

Voor de gebruikers zit er wel een nadeel aan die verschillende besturingssystemen. Applicaties, zoals games en steeds meer bedrijfsapps, maken gebruik van een besturingssysteem. Om het op een ander besturingssysteem te gebruiken moet de fabrikant het ook aanpassen. Immers een iOS app zal niet werken op een Android systeem. Het levert voor de gebruikers nog wel wat frustraties op al worden steeds vaker de apps gemaakt voor alle besturingssystemen. Soms moet je als gebruiker dus geduld hebben voor een nieuwe app totdat er een beschikbaar is voor jouw besturingssysteem. Niet zo erg maar de moderne gebruiker wil alles sneller en ook meteen. Geduld blijft dus een schone zaak ook in deze moderne wereld!

Voor meer informatie over de samsung tablets, kun je in dit overzicht de goedkope samsung tablets zien.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *