De werkzaamheden van een loodgieter

De loodgieter heeft tegenwoordig verschillende werkzaamheden. Ook zijn er in deze branche verschillende specialisaties ontstaan.  Het is belangrijk dat men weet waarvoor met een loodgieter nodig heeft. Iedereen weet al dat je een loodgieter nodig hebt voor het aanleggen van waterleidingen en CV ketels, en sanitair. Ook wanneer deze zaken problemen geven bijvoorbeeld een verstopte riool of toilet. Ja, dan heb je echt de poppen aan het dansen want je weet dat je het niet op jezelf kan oplossen. Dus tijd om de loodgieter in te schakelen.

Warmwaterleiding

Het is noodzakelijk dat er een warmwaterleiding wordt geïnstalleerd in je huis. En dat kan je niet zelf doen. dat kan aardig gevaarlijk worden dus daarvoor heb je de professionaliteit nodig van een loodgieter. De loodgieter weet dat een warmwaterleiding niet te strak aan de vloer wordt vastgemaakt want dat kan dan een hinderlijk geluid gaan geven. De loodgieter weet dat om geen irritante geluiden te veroorzaken dat hij tenminste een centimeter opening aan houdt tussen de vloer en de leiding. Ooit gehoord van inbouw waterleiding buizen?  De loodgieter weet precies dat je dan een mantelbuis aanbrengt om de leiding voor de veiligheid. Dit zijn kleine maar belangrijke vakkundige weetjes die jij niet zou weten. Daarom is het altijd noodzakelijk dat je voor warmwaterleiding installaties de loodgieter inschakelt.

Wil je meer informatie lezen over loodgieters, dan zijn dit een aantal interessante websites:

http://loodgieterutrecht.webs.com/https://loodgieterutrecht.wordpress.com/http://gerrit020.livejournal.com/

Deze regel geldt ook voor het aanleggen van nieuwe gasleidingen in iets oudere huizen. De gasleidingen moeten bij verbouwing bijvoorbeeld ook gestoken worden in een mantelbuis. En die loopt dan van de meterkast naar het eind van de gasleiding omdat men lekkages wil voorkomen. En dit is allemaal bepaalt in het bouwbesluit. Die mag je dus opvragen en nalezen dan weet je het ook zeker.

Waterleidingen

Bij het aanleggen van waterleidingen is het ook vereist dat een deskundige loodgieter dat in orde maak. Het is wel zo dat de waterleiding aangesloten in een gebouw de eigenaar van het gebouw verantwoordelijk is voor de leiding. Tenminste het gedeelte van de leiding die loopt tot de watermeter. Wanneer nou deze waterleiding begint te lekken kan je het natuurlijk niet zo laten. Het best wat je kan doen in zo een situatie is om de hoofdkraan dicht te draaien. Zo voorkom je dat er meer water aan verspilling verloren gaat. Tenslotte weet je maar al tegoed dat je voor elke druppel betaalt. Als je eenmaal de hoofdkraan hebt dicht gedraaid kan de waterleiding gerepareerd worden.

Als je goed oplet weet je precies wat de loodgieter doet wanneer hij bezig is een waterleiding te repareren.  Wanneer de hoofdkraan is dichtgedraaid, wordt het aftap kraantje opengedraaid zodat hij het overtollige water uit de leidingen kan laten wegstromen. Zo kan hij beter opzoek naar de lekkage en kan hij de leiding repareren. Het is nu gebruikelijk dat men koperen buizen gebruikt voor het aanleggen van waterleidingen. Deze werken natuurlijk veel beter dan de loden waterleidingen die vroeger werden gebruikt. Heb je die eventueel nog in huis lopen dan is het aan te raden dat je deze laat vervangen door een professioneel loodgieter.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *